نجوم

اولین سیاره فرا کهکشانی مشخص شد

تیمی از محققان ایالات متحده و چین اولین شواهد از یک سیاره فرا کهکشانی را به دست آوردند. این تیم در مقاله ای که بر روی سرور arXiv بارگذاری شده است، شرح کار خود در مورد سیاره احتمالی خارج از کهکشان راه شیری را توصیف کردند.

دانشمندان فضایی پیش از این توانسته بودند تا شواهدی از سیارات خارج از منظومه شمسی را بدست آورند. ولی تاکنون همه سیارات فرامنظومه ای کشف شده، در کهکشان راه شیری بوده اند و شناسایی سیاره ای که در کهکشان دیگری وجود دارد عملا امکان پذیر نبود.

حال محققان به شواهدی دال بر وجود سیاره فرا کهکشانی دست یافتند. در صورت تأیید، این سیاره M51-ULS-1b نامگذاری خواهد شد. این جسم کشف شده در کهکشان گرداب M51 نهفته است و تقریباً 23 میلیون سال نوری با ما فاصله دارد. M51 نسبتاً نزدیک به Ursa Major قرار دارد.

در بیشتر موارد شناسایی یک سیاره در چنین مسافتی بسیار دشوار است اما در این مورد، کار به دلایل زیر آسان تر شد.

اولا، این جسم درون یک سیستم باینری قرار دارد که در مرکز آن سیستم یک سیاه چاله یا یک ستاره نوترونی است. در این حالت سیاهچاله یک سیگنال پرتوی ایکس بزرگ منتشر می کند که توجه محققان را به خود جلب می کند. چنین منابعی در آسمان شب بسیار نادر است.

دوما، منبع اشعه ایکس بسیار کوچک است. این منبع آنقدر کوچک است که جسمی می تواند از بین آن عبور کند و محققان اینجا روی کره زمین می توانند به طور موقت اشعه X را نبینند. این یک انتقال سیاره ای احتمالی است که تقریباً برای سه ساعت به طول انجامد.

تاکنون محققان احتمال مسدود شدن اشعه ایکس توسط ستاره دیگری را رد کرده و خاطرنشان کرده اند که این سیستم باینری برای داشتن این چنین ستاره ای احتمالا بسیار جوان است.

قبل از تأیید جسم به عنوان یک سیاره ، مطالعات بیشتری در مورد این سیستم نیاز است، اما اگر این سیاره تایید شود، اندازه آن تقریباً برابر با زحل خواهد بود.

 

منبع: phys

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا