نجوم

تلسکوپ بسیار بزرگ ESO تصویر یک سحابی پروانه ای کیهانی را ضبط می کند

تصویری زیبا از سحابی پروانه ای عجیب توسط تلسکوپ بسیار بزرگ رصدخانه جنوبی اروپا ( ESO ) ضبط شده است . این شیء که از لحاظ فنی با عنوان NGC 2899 شناخته می شود ، در فاصله 3000 تا 6500 سال نوری در صورت فلکی ولا (بادبان ها) قرار دارد و برای اولین بار توسط این تلسکوپ با جزئیات به تصویر کشیده شده که شکل پروانه ای نادر آن را نشان می دهد.

این تصویر بسیار دقیق از سحابی سیاره ای خارق العاده NGC 2899 با استفاده از ابزار FORS در تلسکوپ بسیار بزرگ ESO در شمال شیلی ضبط شده است.
این شیء پیش از این هرگز با چنین جزییات برجسته ای تصویر نشده بود ، حتی لبه های بیرونی کم نور سحابی سیاره ای بر ستاره های اطرافش تابیده است.

این تصویر بسیار دقیق از سحابی سیاره ای خارق العاده NGC 2899 با استفاده از ابزار FORS در تلسکوپ بسیار بزرگ ESO در شمال شیلی ضبط شد این شیء پیش از این هرگز با جزئیات جزییات برجسته ای تصویر نشده است ، حتی لبه های بیرونی ضعیف سحابی سیاره ای بر ستاره های پس زمینه تابیده است.

این سحابی خاص در دمای بسیار بالایی قرار دارد و گاز داغی که ساتع می کند باعث درخشش آن شده و جلوه بصری فوق العاده ای ایجاد کند.


دانشمندان ESO توضیح دادند: بخش های گسترده گاز NGC 2899 حداکثر تا دو سال نوری از مرکز آن امتداد دارند و درخشش آن حتی به ستاره های راه شیری تا زمانی که گاز این سحابی در دمای 10،000 درجه سانتی گراد به بالا قرار دارد ، می رسد.

این درجه حرارت بالا ناشی از تابش زیاد ستاره مادر سحابی است که باعث می شود گاز هیدروژن موجود در سحابی در هاله مایل به قرمز اطراف گاز اکسیژن به رنگ آبی تابیده شود.


اخترشناسان بر این باورند که سحابی پروانه ای NGC 2899 ، شکل غیرمعمول خود را گسترش داده است زیرا دو ستاره مرکزی دارد که گاز را به صورت متقارن بیرون می کشند و محیط را روشن می کنند.

این نوع سحابی دو قطبی نامیده می شود و فقط حدود 10 تا 20 درصد سحابی ها از این نوع هستند.

تصویر با استفاده از ابزار FORS روی VLT ضبط شده است که در طول موج های بصری و نزدیک به ماورای بنفش قرار دارند.

منبع : DigitalTrends

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا