نجوم

قلب سیاه چاله هنوز در حال تپیدن است

ضربان قلب سیاه چاله ابرقدرت هنوز بیش از ده سال پس از ثبت اولین مشاهده در حال تپیدن است. اخترشناسان می گویند مشاهدات ماهواره ای پرتوی ایکس نشان می دهند که این طولانی ترین ضربان قلب است که تاکنون در سیاه چاله ای دیده شده است و اندازه و ساختار آن نزدیک به افق رویداد ( فضای اطراف یک سیاه چاله که از آن هیچ چیز، از جمله نور نمی تواند فرار کند) قابل مشاهده است.

این تحقیق، توسط مشاهدات ملی نجوم آکادمی علوم چین و دانشگاه دورام انگلستان در مجله Month Notices of انجمن سلطنتی نجوم سلطنتی به ثبت رسیده است.

تاریخ ثبت اولین ضربان تپیدن قلب سیاه چاله

ضربان قلب سیاه چاله اولین بار در سال 2007 در مرکز یک کهکشان به نام RE J1034 + 396 که تقریباً 600 میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد کشف شد. سیگنال این غول کهکشانی هر ساعت تکرار می شود که این رفتار در عکس های گرفته شده قبل از مشاهده با ماهواره ها توسط خورشید ما در سال 2011 وجود داشت.

در سال 2018 ماهواره اشعه XM آژانس فضایی اروپا توانست این غول کهکشانی را دوباره مشاهده کند و در کمال تعجب دانشمندان همان ضربان قلب مکرر تکرار می شد که زمان بین این ضربان می تواند اندازه و ساختار ماده را نزدیک به افق رویداد سیاهچاله را توضیح دهد.

قلب سیاه چاله هنوز در حال تپیدن است

تجزیه و تحلیل قلب سیاه چاله

پروفسور کریس دون در مرکز نجوم برونگرایی دانشگاه دورام همکار پروفسور مارتین رئیس نجوم Ward درباره این یافته ها اظهار داشت: گسترش و انقباض قسمت های داخلی دیسک سیاه چاله ایده اصلی برای چگونگی شکل گیری این ضربان قلب این است.

تنها سیستم دیگری که همان کار را انجام می دهد یک صد هزار برابر بزرگتر سیاه چاله در راه شیری است که توسط یک ستاره دودویی تغذیه می شود و دارای درخشندگی و بازه های زمانی کمتری است و این به ما نشان می دهد که مقیاس های ساده با جرم سیاه چاله حتی برای نادرترین نوع آنها نیز کار می کند.

افق رویداد قلب سیاه چاله هنوز در حال تپیدن است

دکتر چی از مشاهدات ملی نجوم  آکادمی علوم چین می گوید: “این ضربان قلب شگفت انگیز است! این ثابت می کند که سیگنالهایی که از سیاهچاله فوق العاده سنگین ناشی می شوند می توانند بسیار قوی و پایدار باشند. همچنین بهترین فرصت دانشمندان برای بررسی بیشتر ماهیت و منشا سیگنال ضربان قلب را فراهم می کند.

مرحله بعدی تحقیق ، انجام تجزیه و تحلیل جامع از این سیگنال جذاب و مقایسه آن با رفتار سیاهچاله های جرم ستاره ای در راه شیری است.

منبع: phys

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا