ماموریت Ariel برای مطالعه جوهای سیاره خارج از منظومه شمسی
آژانس فضایی اروپا (ESA) برای پیشرفت در مرحله مطالعه و ورود به مرحله پیاده سازی مأموریت خود که برای سنجش از راه دور مادون قرمز Large Survey است با یک پیمانکار صنعتی برای ساخت فضاپیما Ariel در اواسط سال 2021 همکاری کرده است.
در ادامه با نبض دیجیتال همراه شوید.
اگرچه بیش از 4000 سیاره فراخورشیدی پیدا شده است ولی هزاران ستاره موجود دیگر منتظر تأیید هستند که بیشتر تجزیه و تحلیل ها نشان می دهند که این سیارات فراتر از منظومه شمسی هستند. با این حال ESA و سایر آژانس های فضایی، نسل جدیدی از فضاپیماهای بررسی سیاره فراخورشیدی را به روز می کنند.
فضاپیمای Ariel برای پرتاب در سال 2029 در بالای یک موشک Ariane 6 از گویان فرانسه ، به مدار دوم Sun-Earth یا L2 که حدود 930،000 مایل (1.5 میلیون کیلومتر) فاصله با زمین دارد پرتاب خواهد شد. این مدار جایی است میتوان نور مادون قرمز و مرئی سیارات فراخورشیدی را به منظور تعیین مشخصات حرارتی و ترکیبات شیمیایی آنها بررسی کرد.
به گفته آژانس فضایی ، این مأموریت عمدتاً با سیارات گرم ، از جمله ابرزمینها و غول های گازی در مدار نزدیک ستارگان برای مطالعه سرو کار خواهد داشت.
انتظار میرود که در این فضا پیما از یک تلسکوپ برودتی یک متری (3.3 فوت) و سایر ابزارهای تولید شده توسط کنسرسیوم برای ماموریت آریل استفاده شود.
این تلسکوپ دارای طیف سنجهایی خواهد بود که هنگام عبور از مقابل ستاره میزبان یا حرکت در پشت آنها ، جو سیاره مورد نظر را تجزیه و تحلیل کند و به دستگاهها اجازه دهد تا تغییرات منحنی نور را تا 100 قسمت در میلیون نسبت به ستاره اندازه گیری کنند. علاوه بر این، طیف نگاری های فرستاده شده از فضاپیما به دانشمندان کمک می کند تا شاخص های زندگی مانند بخار آب ، دی اکسید کربن و متان را در آن جستجو کنند و همچنین تغییرات فصلی را کشف کنند.
گوران پیلبرات ، دانشمند تحقیق در مورد آریل ، می گوید: با آریل ، ما با مطالعه جهان های دوردست به صورت فردی و مهمتر از همه ، به عنوان گروهی، خصوصیات سیاره خارجی را بررسی می کنیم.
انیمیشن زیر نحوه اندازه گیری منحنی نور را در روش ترانزیت نشان می دهد.
بیشتر بخوانید:
- ناسا و اسپیس ایکس تاریخ اولین ماموریت عملیاتی خدمه اژدها را تعیین کردند
- احتمال وجود شش میلیارد سیاره شبیه زمین در کهکشان ما
- ماموریت فضاپیمای Lucy(لوسی) برای کشف سیارک های تروا
منبع: newatlas