علمینجومویژه

ناسا دو ماموریت را برای درک بهتر آب و هوای فضا و انفجار های خورشیدی تصویب می کند

ناسا در دو مأموریت هلیوفیزیک شرکت خواهد کرد که می تواند داده های لازم را برای درک بهتر باد و انفجار های خورشیدی و به طور کلی هوای فضا به ما ارائه دهد. این آژانس رسماً مشارکت خود را در برنامه تلسکوپ اسپکتروسکوپی اپسیلون (EUVST) و برنامه اکسپلورر تصویربرداری الکتروجت زیمان (EZIE) اعلام کرده است. آنها دو پیشنهاد از سه پیشنهاد مرتبط با آب و هوای فضایی بودند که ناسا در سپتامبر 2019 برای مطالعه مفهوم مأموریت 9 ماهه انتخاب کرد. در ادامه با نبض دیجیتال همراه باشید.

EUVST یک پروژه تلسکوپ خورشیدی است که با دقت بیشتری به چگونگی آزاد شدن جو خورشید از بادهای خورشیدی و بیرون راندن مواد خورشیدی، که بر میزان تابش فضا تأثیر می گذارد، می پردازد. این پروژه که قرار است در سال 2026 به بهره برداری برسد توسط آژانس اکتشاف هوافضای ژاپن (JAXA) هدایت می شود و ناسا 55 میلیون دلار برای انجام این مأموریت هزینه می کند. مشارکت های آن شامل سخت افزارهایی مانند ردیاب های UV، پشتیبانی الکترونیکی، اجزای طیف سنج و یک تلسکوپ راهنما است.

ناسا دو ماموریت را برای درک بهتر آب و هوای فضا و انفجار های خورشیدی تصویب می کند
ناسا دو ماموریت را برای درک بهتر آب و هوای فضا و انفجار های خورشیدی تصویب می کند

در همین حال، EZIE از سه ماهواره کوچک برای مطالعه الکتروجت شفق یا تاثیر جریان الکتریکی شفق قطبی بر مغناطیس کره زمین استفاده خواهد کرد. دانشمندان می خواهند الکتروجت را مورد بررسی قرار دهند، زیرا همان پدیده ای که باعث ایجاد شفق قطبی می شود، می تواند در سیگنال های رادیویی و ارتباطی نیز تداخل ایجاد کرده و به فضاپیمای در مدار آسیب برساند.

آژانس های فضایی در حال انجام این ماموریت ها هستند تا بتوانند اطلاعات لازم را برای درک فیزیک موجود در پشت پدیده های مختلف خورشیدی را جمع آوری کنند. در واقع، ناسا پنج پیشنهاد دیگر برای ماموریت های هواشناسی فضایی را در ماه آگوست اتخاذ کرد و برای هر یک از آنها 1.25 میلیون دلار برای انجام مطالعات مفهومی در نظر گرفت. هدف نهایی این ماموریت ها این است که بتوانیم رویدادهایی مانند انفجار های خورشیدی و خروج اجرام از آن را پیش بینی کنیم تا بتوانیم از فضانوردان، فضاپیماها و سایر فناوری ها در آینده محافظت کنیم.

بیشتر بخوانید:

 

منبع
engadget

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا