به دست آوردن زمان دقیق قدمت جهان هستی همیشه برای محققان و دانشمندان به عنوان یه سوال بی پاسخ مانده است. ستاره شناسان با رصد قدیمی ترین نور جهان از رصدخانه ای در صحرای آتاکامای شیلی به سوال پاسخ دادند.
در ادامه با نبض دیجیتال همراه شوید.
اخترشناسان با مشاهده قدیمی ترین نور جهان و با کمک گرفتن از هندسه کیهانی نشان دادند که قدمت جهان هستی حدود 13.77 میلیارد سال است. به منظور توضیحات بیشتر در مورد چگونگی محاسبه این برآورد، یک تیم از محققان دانشگاه کرنل، تجزیه و تحلیل های خود از مشاهده قدیمی ترین نور جهان با هندسه کیهانی را تحت یک مقاله در مجله Cosmology and Astroparticle Physics منتشر کرده اند.
به منظور تایید این زمان، اخترشناسان اطلاعات زمان برآورد جدید از قدمت جهان هستی را با داده های جمع آوری شده از تلسکوپ کیهان شناسی Atacama بنیاد ملی علوم (ACT) ، مقایسه کردند. نتیجه مقایسه زمان بدست آمده از قدمت جهان هستی با مدل استاندارد جهان و اندازه گیری نورهای شبیه سازی شده از بیگ بنگ، نشان می داد که این برآورد می تواند درست باشد.
در سال 2019 ، یک تیم تحقیقاتی در مورد اندازه گیری حرکات کهکشان ها، با استفاده از تجزیه و تحلیل اطلاعات حرکت کهکشان ها، توانستند به اطلاعاتی جدی درباره سن جهان دست پیدا کنند. آنها پس از محاسبات فهمیدند که جهان هستی موجود می بایست صدها میلیون سال جوانتر از آن چیزی که پلانک پیش بینی کرده بود باشد. این اختلاف نشان می دهد که ممکن است مدل جدیدی برای محاسبه قدمت جهان هستی مورد نیاز باشد.
سیمون آیولا از مرکز اخترفیزیک محاسباتی موسسه فلاتیرون گفت: اکنون ما در جایی که پلانک و ACT با هم توافق دارند ، به جوابی روشن رسیده ایم و لی قابل اعتماد بودن نتایج با توجه به این اختلاف محاسباتی بسیار دشوار است. امیدوارم که در آینده نه چندان دور یک مدل جدید به حل این مشکل بپردازد.
بیشتر بخوانید:
- قدیمی ترین ستاره یافت شده بعد از بیگ بنگ درحال فروپاشی است
- دانشمندان از بزرگترین نقشه سهبعدی جهان هستی رونمایی کردند
- ناسا در سطح قابل مشاهده ماه ، آب پیدا کرد
منبع: phys