دورترین کهکشان جهان کشف شد
تیمی از ستاره شناسان برای اندازه گیری فاصله دورترین کهکشان جهان از تلسکوپ Keck I استفاده کردند. آنها استنباط کردند کهکشان GN-z11 نه تنها قدیمی ترین کهکشان بلکه دورترین کهکشان است. تیم امیدوار است که این مطالعه بتواند دوره ای از تاریخ کیهان شناسی را روشن کند.
در ادامه با نبض دیجیتال همراه شوید.
همه ما گاهی از خود می پرسیم که “جهان چقدر بزرگ است؟” یا “کهکشان ها چگونه و چه زمانی شکل گرفتند؟”. پروفسور نوبوناری کاشیکاوا از گروه نجوم دانشگاه توکیو با کنجکاوی خود به دنبال دورترین کهکشان جهان است.
کاشیکاوا می گوید: به نظر می رسد کهکشان GN-z11 با 13.4 میلیارد سال نوری دورترین کهکشان قابل تشخیص از ماست. اندازه گیری و تأیید چنین مسافت کار ساده ای نیست.
کاشیکاوا و تیمش آنچه را که به عنوان انتقال به سرخ GN-z11 شناخته می شود را اندازه گیری کردند. انتقال به سرخ یا سرخگَرایی، پدیدهای است که در آن نور گسیل شده از یک جرم به سمت طول موج قرمز میرود. یعنی نوری که توسط طیفسنج ثبت میشود طول موجی بلندتر و بسامدی کمتر از نور گسیلشده از منبع دارد. به طور مثال این پدیده هنگامی رخ میدهد که منبع تولید نور در حال دور شدن از بیننده باشد.
کاشیکاوا می گوید: ما به طور خاص به اشعه فرابنفش نگاه کردیم و امضاهای شیمیایی تغییر یافته را پیدا کردیم. تلسکوپ فضایی هابل چندین بار این امضاها را در طیف GN-z11 شناسایی کرد. با این حال ، حتی هابل هم نمی توانست خطوط انتشار اشعه فرابنفش را به میزان مورد نیاز ما پیدا کند. بنابراین ما به یک طیف نگار خطوط انتشار ، موسوم به MOSFIRE را بر روی تلسکوپ Keck I در هاوایی نصب کردیم.
MOSFIRE خطوط انتشار را از GN-z11 با جزئیات می گیرد و به تیم اجازه می دهد تا فاصله آن را نسبت به داده های قبلی تخمین بزند. در این مقیاس ها استفاده از اعداد ریاضی غیر منطقی می باشد و ستاره شناسان با استفاده از تغییر طیف فرابنفش، ضریبی را با نام z به نور این کهکشان اختصاص داند. این ضریب با انتقال به سرخ نور کهکشان اختصاص داده می شود. ستاره شناسان پس ار بررسی این طیف نگار با اطمينان اذعان کردند که GN-z11 نه تنها قدیمی ترین کهکشان قابل مشاهده، بلکه دورترين کهکشاني جهان است.
بیشتر بخوانید:
- ناسا در حال تولید موشک نسل جدید است ، اما آیا این موشک تا سال 2021 پرتاب می شود؟
- تخمین سن جهان برای اولین بار توسط تلسکوپ فضایی هابل
- سریع ترین طیف سنج مادون قرمز جهان در ژاپن ساخته شد
منبع: phys