نجوم

احتمال وجود شش میلیارد سیاره شبیه زمین در کهکشان ما

سیاره ای شبیه به زمین باید سیاره ای تقریباً به اندازه کره زمین و در گردش ستاره هایی شبیه به خورشید در مدار (G) باشد. همچنین آن سیاره باید در فاصله ای از یک ستاره در هر کهکشان قرار داشته باشد که بتواند آب مایع و زندگی را روی سطح خود فراهم کند یا به صورت خلاصه باید در مناطق قابل سکونت به دور ستاره خود به گردش کند.

محقق UBC میشل کونیموتو مؤلف تحقیق جدید در ژورنال نجوم، می گوید: محاسبات من نشان می دهند که 0.18 از سیاره های اطراف ستاره های نوع G،شبیه به زمین هستند. تخمین میزان انواع مختلف سیارات در اطراف ستاره هایی شبیه به خورشید می تواند محدودیت های مهمی در شکل گیری سیاره ها و نظریه های تکامل ایجاد کند و به بهینه سازی ماموریت های آینده برای یافتن سیارات ستاره ای کمک می کند.

به گفته ستاره شناس UBC جیمی متیز: کهکشان راه شیری ما 400 میلیارد ستاره دارد که هفت درصد آنها از نوع G است. این بدان معناست که ممکن است کمتر از شش میلیارد ستاره قابل سکونت مانند زمین باشد.

احتمال وجود شش میلیارد سیاره قابل سکونت شبیه زمین در نزدیکی ستاره هایی شبیه به خورشید در کهکشان ما

به طور معمول جستجوی سیارات شبیه زمین در مقایسه با انواع دیگر بسیار سخت تر است زیرا بسیار کوچک و دور تا دور ستاره های خود قرار دارند. این بدان معنی است که یک فهرست سیاره ای تنها زیر مجموعه کوچکی از سیارات را نشان می دهد. كانیموتو برای غلبه بر این چالشها از یك روش معروف به نام “مدل سازی رو به جلو” استفاده كرد.

وی توضیح داد: من جمعیت كامل سیارات در اطراف ستارگان كپلر را شبیه سازی کردم. سپس بسته به اینكه سیاره مورد نظر من پیدا شود یا پیدا نشود احتمال الگوریتمی را برای جستجوی آنها مشخص كردم و در آخر سیارات شناسایی شده را با فهرست واقعی سیارات مقایسه کردم. حال اگر نتیجه شبیه سازی من به مقدار واقعی نزدیک بود، احتمالاً جمعیت اولیه نماینده خوبی از جمعیت واقعی ستارگانی که در مدار آن سیاراتی شبیه به زمین هستند بود.

تحقیقات کونیموتو همچنین به یکی از برجسته ترین سؤالات علوم سیارات خارج «شکاف شعاع» اشاره کرده است. شکاف شعاع نشان می دهد که برای سیارات با دوره مداری کمتر از 100 روز غیر معمول است که اندازه ای بین 1.5 تا دو برابر زمین داشته باشد. وی دریافت که شکاف شعاع نسبت به گذشته تصور می شود در محدوده بسیار باریک تری از دوره های مداری وجود دارد. نتایج مشاهدات وی می تواند محدودیتی در مدلهای تکامل سیاره که ویژگیهای شکاف شعاع را توضیح می دهند فراهم کند.

کونیموتو داده های بایگانی شده را از 200،000 ستاره موجود در کهکشان ها ثبت شده از مأموریت کپلر ناسا بررسی کرده بود. وی علاوه بر بازیابی هزاران سیاره از قبل شناخته شده، 17 سیاره جدید در خارج از منظومه شمسی یا سیارات ستاره ای را کشف کرد.

 

منبع: phys

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا