انرژی و محیط زیست

کوه یخ A-68A یک تهدید برای اکوسیستم منطقه

آخرین تصاویر نشان می دهد که کوه یخ A-68A به چندین قطعه متلاشی شده است و دو قطعه یخ بزرگ جدا شده در اقیانوس آزاد شناور هستند. دانشمندان با استفاده از داده های ماهواره ای نه تنها مسیر حرکت کوه یخ را در اقیانوس اطلس جنوبی رصد می کنند ، بلکه در حال بررسی شکل تغییر یافته این کوه یخ هستند.

در ادامه با نبض دیجیتال همراه شوید.

 

کوه یخی عظیم A-68A  یکی از بزرگترین یخهای تاریخ است که پس از جدا شدن از Larsen-C به آرامی به سمت شمال در حال حرکت است و از ماه گذشته به طور خطرناک در نزدیکی جورجیا جنوبی شناور بوده است. دانشمندان علوم دریایی نگرانند که وجود آن به اکوسیستم اطراف جزیره جورجیا آسیب برساند.

دانشمندان با استفاده از داده های چهار ماهواره مختلف ، اولین ارزیابی از تغییر شکل این کوه یخ را انجام داده اند. تیم ابتدا نقشه ای از ضخامت اولیه کوه های یخ را که تا به حال ثبت شده بود ایجاد کرند. این نقشه دقیق نشان می دهد که ضخامت A-68 در ابتدا ، به طور متوسط ​​232 متر و در ضخیم ترین نقطه آن 285 متر بوده است.

کوه یخ A-68A یک تهدید برای اکوسیستم منطقه

از آنجا که این قطعه یخ در اقیانوس در حال حرکت است دانشمندان با استفاده از داده های ماهواره ای، موقعیت و شکل این کوه یخ را در تصویر فوق به نمایش گذاشتند.

این تصاویر نشان می دهد که اندازه کوه یخ از مساحت اولیه 5664 کیلومتر مربع به نصف رسیده است و در حال حاضر فقط 2606 کیلومتر مربع مساحت دارد. این تصویر نشان می دهد که ضخامت این کوه یخ به طور متوسط ​​32 متر و در مکان هایی بیش از 50 متر نازک شده است.

مسیر آینده این کوه یخ بستگی به عمیق آب اقیانوس دارد. گرجستان جنوبی اگرچه در نقطه ای دور افتاده از اقیانوس اطلس جنوبی قرار دارد، اما آبهای ساحلی نسبتاً کم عمقی دارد و میتواند در مسیر حرکت این یخ تاثیر بگذارد.

کوه یخ A-68A یک تهدید برای اکوسیستم منطقه اقیانوی اطلس

کوه یخ A-68A در ضخیم ترین قسمت خود ، در حال حاضر 206 متر عمق دارد. با این حال ، دو قطعه نسبتاً بزرگ که هر کدام دارای 50 متر عمق هستند در 21 دسامبر از آن جدا شدند و این قطعات می توانند بزرگترین تهدید برای زیستگاه اطراف آنها باشند.

Brackmann-Folgmann دانشجوی دانشگاه لیدز گفت: کوه های یخ می توانند تأثیرات عمده زیست محیطی داشته باشند ، این کوه یخ می تواند به گردش جریان اقیانوس و اکوسیستم دریایی صدمه بزنند و می توانند مسیر بین کلنی های پنگوئن و زمین های تغذیه را مسدود کنند.

جیمی ایزارد ، محقق تحصیلات تکمیلی در دانشگاه لیدز ، گفت: ارتفاع سنجهای ماهواره ای به ما این امکان را می دهند تا اندازه کوه یخی را با دقت باورنکردنی بدست آوریم.

 

بیشتر بخوانید:

 

منبع: phys

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا