انرژی و محیط زیست

تغییر ژنتیک در حشرات برای کنترل آفات مضر

معمولا سال های زیادی طول می کشد تا گونه ها به طور معمول تکامل یابند اما محققان دانشگاه مینه سوتا راه حلی را کشف کرده اند تا این تکامل را به کمتر از یک سال کاهش دهند و با تغییر ژنتیک در حشرات بتوانند آفات مضر در جهان را کنترل کنند.

این تحقیق که در Nature Communications منتشر شده است به دانشمندان این امکان را می دهد تا بتوانند از تولید مثل موجودات تراریخته با ارگانیسم های وحشی جلوگیری کنند. علاوه بر این ، این تحقیقات ابزارهایی جدید برای کنترل جمعیت حشرات و گونه های مهاجم به شیوه ای کاملا هدفمند تولید می کند.

گونه زایی یک فرآیند اساسی است که نحوه تکامل زندگی در این کره خاکی را با تغییر ژنتیک هدایت می کند.

سامانسکی ، نویسنده مطالعه و استاد CBS ، گفت: کنترل مهندسی بر روی گونه ها ، توانایی ما را در کنترل آفاتی که باعث شیوع بیماری و صدمه به محصولات یا تخریب محیط می شوند را تحت تأثیر قرار می دهد.

این یکی از چندین رویکرد جدید برای کنترل آفات با استفاده از ابزارهای مدرن ویرایش ژنوم است که اساساً ارگانیسم آفت را به آفت کش تبدیل می کند. هر زمان که مگس های تراریخته ما سعی در تولید مثل با مگس های وحشی داشته باشند، فرزندی بوجود نمی آید.

تغییر ژنتیک در حشرات برای کنترل آفات مضر تکامل

روش آنها ، مهندسی ناسازگار ژنتیکی (EGI) نامیده می شود که با استفاده از CRISPR / Cas9 برای ورود جهش های بی ضرر به مناطق نظارتی DNA که پروتئین ها را رمزگذاری می کنند ، آغاز می شود. سپس دانشمندان یک فعال کننده ژن را معرفی می کنند که به دنبال توالی DNA اصلی است.

هنگامی که مگس مهندسی شده با یک مگس وحشی تولید مثل می کند، فرزندان یک نسخه از توالی اصلی را از والدین وحشی خود و یک نسخه از فعال کننده ژن را از والدین مهندسی خود به ارث می برند که باعث فعال شدن بیش از حد نسخه ژن وحشی می شود و نتیحه آن عقیم شدن آنهاست.

دانشمندان اکنون در حال کار بر روی استفاده از این فناوری برای کاهش آفات مضر یا پشه های ناقل بیماری و مهاجم یا جایگزینی آنها با پشه هایی هستند که قادر به انتقال بیماری نیستند. این کار به طور خاص بر روی Aedes aegypti متمرکز است که می تواند ویروس های زیکا ، دانگ ، چیکونگونیا و سایر ویروس ها را گسترش دهد.

 

منبع: phys

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا