تشخیص میزان احساس تنهایی افراد به کمک سیستم هوش مصنوعی
مطالعات مفهومی جدید که به رهبری محققان دانشکده پزشکی دانشگاه کالیفرنیا سان دیگو صورت گرفته، نشان می دهد که چگونه ابزار هوش مصنوعی تجزیه و تحلیل گفتار می تواند به طور موثر سطح احساس تنهایی را در بزرگسالان پیش بینی کند. در ادامه با نبض دیجیتال همراه باشید.
پردازش زبان طبیعی (NLP) اصطلاحی است که شامل انواع تکنیک هایی می شود که حجم زیادی از گفتار و متن بدون ساختار را پردازش یا تحلیل می کند. همانطور که هوش مصنوعی و سیستم های یادگیری ماشینی پیشرفت کرده اند، تعدادی از مطالعات مقدماتی شروع به کار کرده اند که می توانند شرایطی مانند روان پریشی، PTSD، اختلال دوقطبی و افسردگی را فقط با تجزیه و تحلیل گفتار طبیعی فرد تشخیص دهند.
اکنون، تیمی از محققان در حال بررسی این موضوع هستند که آیا این ابزارهای NLP می توانند تنهایی را تشخیص دهند؛ موضوع نگران کننده سلامتی افراد که به عنوان عامل بزرگتری در مرگ و میر زودرس نسبت به چاقی توصیف شده است.
الن لی، نویسنده ارشد تحقیقات جدید، اظهار داشت: اندازه گیری تنهایی به ویژه یک شرایط روانپزشکی دشوار است و از آنجا که پزشکان به طور کلی برای تعیین کمیت در بیماران تلاش می کنند، نیاز فوری به نوعی اندازه گیری عینی وجود دارد.
الن لی بیان می کند: بیشتر مطالعات یا از یک سوال مستقیم” چقدر احساس تنهایی می کنید ” استفاده می شود که می تواند منجر به پاسخ های مغرضانه ناشی از انگ مربوط به تنهایی شود، یا مقیاس تنهایی UCLA، که صریحاً از کلمه”تنهایی” استفاده نمی کند.
برای این پروژه، ما با استفاده از پردازش زبان طبیعی یا NLP ، ارزیابی کمی بی طرفانه احساسات ابراز شده، در مقایسه با ابزارهای معمول اندازه گیری تنهایی داشتیم.
دز مطالعه جدید از 80 فرد مسن استفاده شد. هر فرد با استفاده از ارزیابی میزان تنها بودن و همچنین تکمیل یک مصاحبه طولانی و مکالمه تا 90 دقیقه مورد ارزیابی قرار گرفت.
مصاحبه ها با کمک سیستم زبان طبیعی توسعه یافته توسط IBM رونویسی و سپس تحلیل شدند. این سیستم علاوه بر تشخیص تنهایی با ارزیابی های متعارف، تفاوت هایی را در نحوه صحبت زنان و مردان درباره تنهایی کشف کرد.
نویسنده اول وارشا بدال می گوید: ” NLP و یادگیری ماشینی به ما امکان می دهد مصاحبه های طولانی مدت را به طور سیستماتیک مورد بررسی قرار دهیم و بررسی کنیم که چگونه ویژگی های ظریف گفتار مانند احساسات می تواند نشان دهنده تنها بودن افراد باشد.
دقت سیستم هوش مصنوعی
گزارش شده است که سیستم هوش مصنوعی می تواند از نظر کیفی تنهایی فرد را با دقت 94 درصد پیش بینی کند. هرچه فرد احساس تنهایی می کند، پاسخ های او به سوالات مربوط به تنهایی بیشتر می شود. محققان حتی پیشنهاد می کنند که در آینده می توان از نوعی الگوی “گفتار تنها” برای نظارت بر سلامت افراد مسن استفاده کرد.
تفاوت مردان و زنان در بیان احساس تنهایی
مردان در مصاحبه های خود از کلمات ترسناک و شادی آورتری استفاده می کردند، در حالی که زنان مورد مطالعه به طور صریح احساس تنهایی را بیان می کردند. حتی بدون استفاده از این نوع ابزارهای NLP، محققان نشان می دهند که یافته های این مطالعه شیوه های مختلف تنهایی زنان و مردان را به پزشکان ارائه می دهد.
مرحله بعدی تحقیق، ترکیب سایر داده ها در ارزیابی ها (مانند ردیابی GPS و داده های خواب) برای شخصی سازی هر یافته برای هر فرد است. بعلاوه، سیستم برای تنظیم میزان دقت در جمعیت های بزرگتر و متنوع باید آزمایش شود.
نتایج تحقیق
محققان در مطالعه جدید نتیجه گرفتند: سیستم های پیچیده هوش مصنوعی می توانند در زمان درست مداخله کرده تا به افراد کمک کنند با پذیرش شناخت مثبت، مدیریت اضطراب اجتماعی و انجام فعالیت های اجتماعی معنادار، تنهایی خود را کاهش دهند.
منبع » NewAtlas