تصویربرداری های جدید نشان میدهد چاقی خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش میدهد
مطالعه تصویربرداری از مغز سرنخ این موضوع را نشان می دهد که چاقی چطور می تواند خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش دهد.
داده های جدید حاصل از یکی از بزرگترین مطالعات تصویربرداری از مغز در نوع خود، ارتباط مستقیمی بین افزایش وزن بدن و کاهش گردش خون مغزی نشان داده است.با تصویربرداری از مغز در این تحقیق بینش بیشتری در مورد پیوندهای بین آلزایمر و چاقی نشان می دهد،حفظ وزن مناسب می تواند به طور مستقیم خطر ابتلا به زوال عقل و الزایمر را کاهش دهد.
مطالعات بالینی در سال 2017 نشان داد که چاقی به طور مستقیم با کاهش شناختی و زوال عقل همراه است و کاهش وزن می تواند منجر به پیشرفت های قابل توجه در عملکرد شناختی شود.
در مطالعه جدیدی که توسط تیمی از محققان آمریکایی انجام شده است، اسکنهای مغزی از بیش از 17000 فرد برای بررسی ارتباط بین وزن بدن و جریان خون مغزی مورد بررسی قرار گرفت. الگوهای شناسایی شده قابل توجه بودند، و جریان خون در تعدادی از مناطق مغز نسبت به شاخص توده بدنی بیشتر کاهش داشته است.
کاهش مشاهده شده در جریان خون مغزی به ویژه در پنج ناحیه کلیدی مغز مرتبط با افراد مبتلا به آلزایمر ذکر شده است – لوب تمپورال، لوب پاریتال، هیپوکامپ، کینگولای خلفی و پیشانی.
“این مطالعه نشان می دهد که اضافه وزن یا چاقی به طور جدی بر فعالیت های مغز تأثیر می گذارد و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و همچنین بسیاری از شرایط روانی و شناختی دیگر را افزایش می دهد.”
در این تحقیق دقیقاً مورد بررسی قرار نگرفته است که وزن اضافی بدن به طور مستقیم چگونه می تواند باعث کاهش جریان خون مغز شود، اما محققان چندین مکانیسم بالقوه را که می توانند بازی کنند فرضیه می کنند. اینها شامل تغییرات مربوط به چاقی در سطح هورمون یا اضافه وزن بدن است که باعث التهاب سیستمیک می شود.
محققان در این تحقیق می نویسند: “رابطه چاقی با فیزیولوژی مغز ممکن است از طریق چندین مکانیسم اتفاق بیفتد.”یکی از طریق اعصاب و التهاب عصبی و تأثیر پرفیوژن است. چاقی یک حالت پیش آگهی سیستماتیک شناخته شده است.
التهاب عصبی مربوط به افت فشار خون مغزی از طریق مسیرهایی است که شامل TREM 2 است، یک نشانگر عصبی در AD [بیماری آلزایمر] ذکر شده است. بنابراین، چاقی مزمن با التهاب سیستمیک مرتبط با آن ممکن است نوعی التهاب عصبی را بوجود آورد.
مشخص نیست که چه تأثیرات طولانی مدت این تغییر خون مغزی می دهد. باز هم، دامنه این مطالعه خاص نبود. در عوض، آنچه که این تحقیق مطمئناً می تواند تأیید کند، رابطه مستقیمی بین وزن بدن و جریان خون در مغز است.
جورج پری، سردبیر ژورنال بیماری آلزایمر، بیان داشت که این تحقیق جدید شواهد قوی ارائه می دهد تا نشان دهد چگونه مغز می تواند مستقیماً تحت تأثیر تغییرات فیزیولوژیکی گسترده تر باشد. این امر تأثیر بالقوه مداخلات سبک زندگی در دوران میانسالی را برای تأثیر عمده در کاهش خطر ابتلا به آلزایمر فرد در سالهای آتی را در پی خواهد داشت.
منبع:newatlas