سبک زندگی

رژیم غذایی با قند بالا می‌تواند به میکروبیوم روده آسیب برساند و خطر IBD را افزایش دهد

طی یک مطالعه جدید نشان داده شد رژیم غذایی حاوی مقدار زیادی قند ممکن است در بروز بیماری التهابی روده (IBD) نقش داشته باشد. این مطالعه نشان داد موش‌هایی که از گلوکز بالا تغذیه می‌کنند تغییرات میکروبیوم روده را داشته که به التهاب کمک می‌کند و در نهایت منجر به ایجاد کولیت می‌شود.

در ادامه با نبض دیجیتال همراه باشید

به طور کلی تصور می‌شود که ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی در بروز IBD نقش دارند. دانشمندان به طور گسترده در حال بررسی نقش میکروبیوم روده در تولید التهاب موضعی روده و سیستماتیک هستند. و رژیم غذایی یکی از عوامل کلیدی است که برخی محققان گمان می‌کنند می‌تواند کل این روند را آغاز کند.

مطالعه جدید به طور خاص تأثیر قند بر میکروبیوم روده و التهاب روده را بررسی کرد. گروه‌های موش را با محلول‌های آب با غلظت 10 درصد ساکارز ، فروکتوز یا گلوکز تغذیه کردند. بعد از هفت روز در هر رژیم غذایی متفاوت ، میکروبیوم‌های حیوانات به منظور تعیین تغییرات حاد از نظر ژنتیکی تعیین توالی شدند.

هر نوع قند در رژیم غذایی به طور قابل توجهی جمعیت میکروبی روده حیوانات را تغییر می‌دهد. اما مشخص شد که گلوکز مهمترین اختلال را ایجاد می‌کند. آزمایش‌های مهندسی شده مشابه در حیوانات برای ایجاد کولیت پس از رژیم غذایی با گلوکز بالا ، افزایش قابل توجهی در شدت علائم را نشان داد.

رژیم غذایی با قند بالا می‌تواند به میکروبیوم روده آسیب برساند و خطر IBD را افزایش دهد
رژیم غذایی با قند بالا می‌تواند به میکروبیوم روده آسیب برساند و خطر IBD را افزایش دهد

با بزرگنمایی آنچه در روده حیوانات اتفاق می‌افتد ، افزایش جمعیت باکتری‌های شناخته شده در تولید آنزیم‌هایی وجود دارد که می‌توانند لایه مخاط را محافظت کنند و از پوشش روده بزرگ محافظت کنند.

محققان در این مطالعه توضیح دادند: “لایه مخاط از بافت مخاط روده در برابر نفوذ میکروبیوتای روده محافظت می‌کند.” “فراوانی بیشتر باکتریهای تجزیه کننده مخاط ، از جمله Akkermansia muciniphila و Bacteroides fragilis ، در موشهای تحت درمان با گلوکز خطر بالقوه‌ای برای سد مخاط روده است.”

تحقیقات قبلی نشان داده است که التهاب روده می‌تواند زمانی ایجاد شود که باکتری‌ها و سموم دیگر سد روده بزرگ را بشکنند. با تایید بیشتر این مکانیسم ، آزمایش‌های پیوند مدفوع بین موش‌های سالم و موش‌های دارای رژیم غذایی با قند بالا تأیید کرد که تغییرات میکروبیوم اساساً بر شدت IBD تأثیر می‌گذارد.

نتایج تحقیقات

محققان در این مطالعه نوشتند: “تشدید کولیت ناشی از قند ، هنگامی که موش‌ها با آنتی بیوتیک تحت درمان قرار گرفتند و یا در یک محیط عاری از میکروب نگهداری شدند ، مشاهده نشد ، که نشان می‌دهد میکروبیوتای تغییر یافته نقش مهمی در پاتوژنز کولیت ناشی از قند دارد. “علاوه بر این ، موشهای بدون میکروب که با موشهای تحت درمان با قند با میکروبیوته کلونیزه شدند ، حساسیت به کولیت را نشان دادند.”

فرضیه محققان این است که رژیم‌های غذایی با قند بالا در انسان می‌تواند یکی از عوامل اصلی افزایش سریع شیوع IBD در کشورهای غربی طی چند دهه گذشته باشد. به عنوان مثال ، سطح گلوکز در شربت ذرت با فروکتوز بالا ، به عنوان یک عامل خطر بالقوه برای ایجاد اشکال رایج IBD از جمله کولیت و بیماری کرون پیشنهاد می‌شود.

منبع  »  newatlas

بیشتر بخوانید:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا