فناوری

آزمایش فروپاشی تابع موج با گرانش به بن بست خورد

تیمی از محققان آلمانی ، ایتالیایی و مجارستانی دست به آزمایش نظریه ای زدند که اعتقاد دارد نیروی جاذبه دلیل فروپاشی تابع موج است اما محققان هیچ مدرکی برای حمایت از این نظریه پیدا نکرده اند.

محققان در مقاله خود که در ژورنال Nature Physics منتشر شده است دست به آزمایش های زیرزمینی برای نشان دادن تأثیر جاذبه بر تابع موج ها زدند.

فیزیک کوانتوم نشان می دهد که وضعیت یک جسم به خصوصیات آن و نحوه اندازه گیری آن توسط یک ناظر بستگی دارد که آزمایش فکری گربه شرودینگر شاید مشهورترین نمونه برای اثبات این نظریه است.

فیزیكدانان سالها بر سر مفهوم فروپاشی تابع موج اختلاف نظر داشته اند. برای کمک به درک این ایده ، برخی از فیزیکدانان اظهار داشتند که نیروی فروپاشی تابع موج به نگاه شخص به ذره بستگی ندارد بلکه این نیرو، جاذبه است.

آنها پیشنهاد می کنند که میدان های گرانشی خارج از تئوری کوانتوم در مقابل اجبار به ترکیب شدن های بی نظم مقاومت می کنند.

 

آزمایش فروپاشی تابع موج با گرانش به بن بست خورد

در این تلاش جدید ، محققان آزمایشی را برای اثبات این نظریه ابداع کردند.

این آزمایش شامل ساخت یک آشکارساز کریستال کوچک از ژرمانیوم و استفاده از آن برای تشخیص انتشار پرتو گاما و اشعه X از پروتون ها در هسته های ژرمانیم است.

اما قبل از اجرای آزمایش ، آنها آشکارساز را در سرب پیچیدند و آن را در تأسیسات 1.4 کیلومتری سطح زمین در آزمایشگاه ملی گران ساسو در ایتالیا گذاشتند تا از اختلال تابش های اضافی به حسگر جلوگیری کند.

پس از دو ماه آزمایش ، تیم تعداد فوتون های بسیار کمتر از آنچه تئوری پیشنهاد می کند را ثبت کرد و  این نشان می دهد که ذرات به آن شکلی که تئوری پیشنهاد کرده بود در اثر جاذبه فرو نمی ریزند.

این آزمایش یک مثال نقض از این تئوری را آشکار می کند اما محققان امیدوارند تا در آینده با آزمایش های خلاق تر به اثبات این تئوری بپردازند.

 

منبع: phys

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا