دانشمندان روش جدیدی برای تزریق دارو به گیاهان پیدا کردند که به سلامت محصولات کشاورزی کمک می کند
ممکن است فکر کنید گیاهان به دارویی برای نجات زندگی نیاز نداشته باشند اما گاهی با حمله حشرات و بروز بیماری برای آنها، مورد نیاز واقع می شود. اکنون دانشمندان روشی فوق العاده دقیق و بسیار ظریف برای تهیه و تزریق دارو ، دقیقا در جایی که گیاهان به آنها احتیاج داشته باشند، بکار گرفته اند ( تزریق دارو به گیاهان ).
به گزارش نبض دیجیتال در حال حاضر ، گیاهان را می توان با سموم دفع آفات ، سم زدایی کرد که در واقع به ریشه ها نفوذ نمی کند و یا می توان با سوزن های بزرگی که خیلی هم دقیق نیستند، تحت درمان قرار داد که راهی به سوی آسیب دیدن گیاهان دارند.
روش جدید استفاده از میکرون ها یا به گفته محققان “فیتوژنکتورها” می باشد که در بالای یک تکه بیولوژیکی مبتنی بر ابریشم قرار دارد و قادر است مستقیماً به سیستم گردش خون یک گیاه ورود کند. در صورتی که، سموم دفع آفات ممکن است از سیستم ریشه و برگها عبور کند.
در روش جدید، علاوه بر انتقال دارو یا مواد مغذی به قسمت های مختلف گیاه ، می توان برای گرفتن نمونه از گیاه برای تجزیه و تحلیل یا حتی برای ویرایش DNA در آزمایشگاه استفاده کرد.
مهندس مکانیک یونتونگ کائو از MIT می گوید: “ما می خواستیم مشکل فنی را حل کنیم که بتوانیم دسترسی دقیقی به بافت گیاه داشته باشیم.”
برای تغییر ژن گیاه یا بوجود آوردن یک گیاه از پایه ، می بایست در مورد انتقال ریز مغذی ها یا ژن ها به گیاه فکر کرد.
انگیزه انجام این پروژه ، از شیوع بیماری سبز مرکبات در ایالات متحده و سایر نقاط جهان ناشی شده است که در صورت عدم یافتن راه حل ، صنعت را به ارزش 9 میلیارد دلار مورد تهدید قرار می دهد. زیتون و موز میوه های دیگری هستند که اکنون در سراسر جهان بطور ویژه مورد تهدید بیماری ها هستند.
از پروژه قبلی که به دنبال استفاده از میکرونیدل ها برای انتقال واکسن های انسانی بود ، به عنوان نقطه شروع استفاده شد که در آن، ابریشم به عنوان پایه ماده نگهدارنده میکرون ها استفاده می شد.
ابریشم ماده قوی است که در گیاهان واکنشی ایجاد نمی کند و می تواند به اندازه کافی تخریب شده تا پس از انتقال مواد دارویی ، از گیاه خارج شود.
با این حال ، تغییرات زیادی در مقایسه با میکرونیدل های مورد استفاده در انسان باید ایجاد میشد: گیاهان نسبت به بدن انسان آب بسیار کمتری دارند ، بنابراین باید طرح تطبیق داده میشد.
تیم دانشمندان توانست خاصیت آب دوستی ابریشم (قابلیت جذب آب) را تقویت کرده و ماده جدیدی که مناسب گیاهان است ، بوجود بیاورند.
زیست شناس یوجین لیم می گوید: “ما دریافتیم که سازگار کردن ماده ای که برای انتقال مواد در انسان طراحی شده است با گیاهان ، کار ساده ای نیست ، به دلیل وجود تفاوت نه تنها در عروق بافت بلکه در ترکیب مایعات.”
آزمایش این ماده و ظرفیت میکرو دانه آن در گیاهان گوجه فرنگی و تنباکو نشان داد که می توان از این روش به عنوان یک سیستم انتقال و تزریق دارو استفاده کرد. و از مولکولهای فلورسنت برای ردیابی روند پیشرفت تزریق از راه ریشه تا برگها استفاده شد.
به گفته محققان این سیستم باید به آسانی با گیاهان دیگر سازگار باشد ، اگرچه افزایش میزان آن چالش برانگیزتر خواهد بود
این کار برای پروژه های آینده مفید خواهد بود، هم در تهیه داروهای نجات دهنده زندگی برای نجات گیاهان از بیماری ، و هم در مهندسی آنها برای جلوگیری از ابتلا به بیماری .
مهندس محیط زیست بنتتو مارلی گفت: “در آینده ، انگیزه تحقیق ما فراتر از انتقال آنتی بیوتیک به مهندسی ژنتیک و تشخیص نقاط مراقبت بر اساس نمونه برداری از متابولیت خواهد بود.”
این تحقیق در Advanced Science منتشر شده است.
منبع : Sciencealert