فناوری

ربات چهار پای بند باز توسط تیم رباتیک ایتالیایی ساخته شد

تیمی از پژوهشگران رباتیک ایتالیای موفق شده اند ربات چهار پای ۹۰ کیلوگرمی بسازند که می‌تواند از پلی به پهنای فقط ۶ سانتی‌ متر عبور کند. ربات چهار پای بند باز می‌توانند کارهایی چشمگیر مثل کشیدن هواپیما یا بالارفتن از فنس را انجام دهد.

اغلب این ربات‌ ها برای راه‌ رفتن به سطحی نسبتا وسیع نیاز دارند. تیم رباتیک ایتالیایی برای رفع این محدودیت در حال تلاش است. حفظ و بازیابی تعادل در هنگام اعمال نیروهای خارجی یک موضوع بسیار مهم برای ربات چهار پای می‌باشد.

 

در ادامه با ما در نبض دیجیتال همراه باشید.

 

اهمیت این موضوع به این دلیل است که ربات چهار پا باید در محیط‌ های ناهموار حرکت کرده و این نیروها جزء لاینفک این سطوح می‌باشند.

 

از اولین ربات‌های پادار ریبرت تا ربات‌های چهارپای بوستون داینامیکس، ما همواره به دنبال خلق ماشین‌هایی بوده‌ایم که در توانایی حرکت در محیط به پای موجودات زنده برسند.

 

با پی‌ بردن به اهمیت ساختار بدن در دستیابی به رفتار مطلوب و ساده‌ سازی کنترل‌ کننده، روند طراحی نیز سرعت گرفت. ایده دینامیک طبیعی سبب شد محققان به سمت ساختارهایی بروند که در آن‌‌ها نقش کنترل‌کننده، در صورت نیاز، تنها به تنظیم حرکت بر مبنای تغییر شرایط محیطی محدود شود.

 

از طرف دیگر، با الهام از مشاهدات بیولوژیکی، استفاده از عناصر نرم نیز مورد توجه محققان علم رباتیک قرار گرفت. با وجود تمام این پیشرفت‌ها، هنوز فرایند طراحی وابسته به خلاقیت و توانایی ما در درک پیچیدگی موجود و روابط بین بخش‌های مختلف ساختار آن است.

 

این ربات چهارپا می‌تواند تنها با استفاده از دو پا تعادلش را حفظ کند و به‌صورت پاشنه‌ پنجه قدم بزند. کنترلر مذکور در شبیه‌سازی‌ های دیجیتالی به رباتی ۹۰ کیلویی امکان داد از پلی به پهنای تنها ۶ سانتی‌متر عبور کند.

 

پژوهشگران مؤسسه‌ی فناوری ایتالیا (IIT) در ویدئویی نشان می‌دهند که چگونه ربات مجهز به این کنترلر، حتی وقتی هُل داده می‌شود، تعادلش را روی دو پا حفظ می‌کند.

 

این ربات حتی می‌تواند با قرار‌دادن پاهایش روی دو سطح دارای ارتفاع متفاوت، تعادلش را روی دو پا حفظ کند. این تیم از IIT یافته‌هایشان را در مقاله‌ای به‌ تفصیل شرح داده‌ است.

 

بدون تردید «اسپات»، ربات شرکت بوستون داینامیکس، محبوب‌ترین ربات چهارپا است؛ ولی احتمالا با تولید کنترلرهای رباتیک جدید مثل کنترلر IIT، شاهد کاربردهای بیشتری از ربات‌های چهارپا خواهیم بود.


منبع:zoomit

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا