ساخت اولین قلب کوچک انسانی در آزمایشگاه با استفاده از سلول های بنیادی
دانشمندان ایالت میشیگان اولین مدل کوچک قلب انسان را پرورش می دهند
اولین قلب کوچک انسان که از سلولهای بنیادی رشد کرده در آزمایگشگاه توسط دانشمندان با تزریق سلول های بنیادی ساخته شد.این ارگانوئیدها که از سلول های بنیادی تشکیل شده اند از همه انواع سلول های قلبی اصلی تشکیل شده اند و همانند یک قلب کامل بوده و در اتاق عمل و جراحی میتواند مورد استفاده قرار گیرد، وبه ما کمک خواهد کرد تا بفهمیم در درمان بیماری های قلبی چگونه عمل نماییم.
برای این که این ارگانوئیدهای (hHO) ساخته شود، دانشمندان ابتدا نمونه هایی از پوست یا سلول های خونی را از بزرگسالان گرفته و سپس ﺁنها را به سلول های بنیادی که به عنوان سلولهای بنیادی محرک (IPSCs) شناخته می شوند القا میکنند،که میتوانند با سایر سلولهای دیگر متمایز باشد.در گذشته از ﺁنها برای ایجاد نسخههای کوچکی از اندامهای بدن مانند کلیه، کبد، ریه، رگهای خونی و حتی مغز استفاده میشد.اکنون قلب نیز به لیست افزوده شد.
Aitor Aguirre، نویسنده ارشد این مطالعه می گوید:این فرآیند به سلولهای بنیادی اجازه می دهد که اساساً همانطور که در جنین انجام می شوند، به انواع و ساختارهای مختلف سلول موجود در قلب تبدیل شوند.ما دستورالعمل ها را به سلولها می دهیم و آنها می دانند که در صورت برآورده شدن همه شرایط مناسب، چه کاری باید انجام دهند.
این تیم می گوید که قلب های کوچک ﺁزمایشگاهی از نزدیک رشد جنین انسان را دنبال می کنند و پنجره جدیدی به این روند می دهند. در روز ششم ارگانوئیدها شروع به تپش کردند، و در روز ۱۵، ﺁنها به حدود ۱ میلی متر از پهنا رشد کردند، و با محفظه های پیچیده داخلی تکمیل شدند و همچنین حاوی همه انواع مهم سلول های قلبی بودند.
تحقیقات قبلی برای ساخت قلب های کوچک، با “انسانی کردن” قلب موش ها، با از بین بردن سلول های موش ها و جایگزین کردن ﺁنها با معادل های انسانی ﺁنهابود. مزیت روش جدید این است که رشد ارگانوئیدها در توده بسیار سریعتر است.
هدف از بزرگ شدن قلب های کوچیک توی ﺁزمایشگاه چیه؟ محققان می گویند که ﺁنها می توانند امکان درمان بیماری های جدید مانند بیماری مادرزادی قلبی را فراهم کنند و بستر اخلاقی برای ﺁزمایش داروها و درمان های قلبی را فراهم ﺁورند.
ما را در صفحه اجتماعی تلگرام نبض دیجیتال دنبال نمایید.
منبع:newatlas