چین فضاپیمای جدید آزمایشی خود Long March 5B را با موفقیت پرتاب کرد
رسانه های دولتی گفتند: چین روز سه شنبه نمونه اولیه فضاپیمای خود Long March 5B را با موفقیت پرتاب کرد، آزمایش بزرگ این کشور برای بهره برداری از یک ایستگاه فضایی دائمی و ارسال فضانوردان به ماه صورت گرفته است.
به گزارش نبض دیجیتال و به نقل از خبرگزاری Xinhua ، موشك Long March 5B از محل پرتاب Wenchang در جزيره جنوبي Hainan برخاست و هشت دقيقه بعد این فضاپيمای بدون سرنشين با موفقيت جدا شد و وارد مدار برنامه ريزي شده خود گردید.
این خبرگزاری افزود: نسخه آزمایشی کپسول محموله بازگشت نیز با موفقیت از موشک جدا شد.
این سفینه فضایی قصد دارد فضانوردان را به ایستگاه فضایی که چین تا سال 2022 تکمیل می کند – و سرانجام به ماه – منتقل کند. این فضاپیمای چین ظرفیت شش نفر خدمه را خواهد داشت.
Ji Qiming از آژانس فضایی چین در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: این سفینه فضایی و کپسول قرار است تا جمعه پس از انجام پروازهای آزمایشی به موقعیت خود فرود بیایند.
رئیس ستاد فرماندهی مأموریت پرواز Zhang Xueyu گفت که این پرتاب “تقویت اعتماد به نفس و اراده” برای مراحل بعدی برنامه فضایی چین است.
ایالات متحده تاکنون تنها کشوری است که انسانها را با موفقیت به ماه فرستاده است.
اما پکن برای دستیابی به اهدافش، گام های بزرگی همچون ارسال فضانوردان به فضا و ماه و ماهواره ها به مدار برداشته است.
پس از شکست ماهواره مدل 7A در ماه مارس و مدل 3B در ماه آوریل ، پرواز جدید و موفق ماهواره Long March 5B که دارای وزن تقریبی 849 تن است، باعث اطمینان چین شد.
چن لان ، یک تحلیلگر مستقل در GoTaikonauts.com ، متخصص در برنامه فضایی چین گفت: “سفینه فضایی جدید در حوزه فضاپیمای انسانی بیش از ژاپن و اروپا، به چین برتری می بخشد.”
ایالات متحده از زمان کنارگذاشتن شاتل فضایی خود در سال 2011 دیگر سفینه فضایی خاصی برای خود ندارد و برای اعزام فضانوردان به ایستگاه فضایی بین المللی به روسیه متکی است.
پکن از سال 1999 چندین فضاپیما را به فضا پرتاب كرد و فضاپیما ی قبلی ، Shenzhou ، پس از سایوز روسیه ساخته شد.
کارتر پالمر ، تحلیلگر سیستم فضایی و مشاور پیش بینی بین المللی مستقر در آمریكا گفت: “برنامه فضایی حال حاضر چین بسیار بلند پروازانه بوده اما مأموریت های فراتر از ماه امكان پذیر خواهند بود.”
ساخت ایستگاه فضایی Tiangong ، که به معنی کاخ آسمانی است ، پیش بینی می شود امسال آغاز شده و در سال 2022 به پایان برسد.
آزمایشگاه مداری دارای سه ماژول خواهد بود ، بخش هایی برای زندگی و کار و دو قسمت برای آزمایش های علمی خواهد بود.
چین در نظر دارد طی یک دهه یک فضانورد را به ماه فرستاده و پایگاهی را در آنجا بسازد.
چین نخستین کشوری است که در ژانویه سال 2019 در حاشیه ماه فرود آمده و یک ماه نورد را مستقر کرد که تاکنون 450 متر حرکت کرده است.
مأموریت بزرگ بعدی پکن ، فرود کاوشگر در مریخ است که پیش بینی می شود امسال آغاز شود.
چن گفت: در بعضی بخش های فضایی مانند رصد و پیمایش زمین از ایالات متحده سبقت گرفته اما هنوز هم فاصله زیادی در اکتشافات عمیق فضا و پرواز فضایی بین چین و آمریکا وجود دارد.
منبع : sciencealert