نجومویژه

کشف قطعه گمشده ماده کهکشانی به دست یک دانشجو

ستاره شناسان برای اولین بار از کهکشانهای دوردست به عنوان “سنجاق های حلقوی” برای یافتن و شناسایی قطعه گمشده پازل کهکشان راه شیری استفاده کرده اند.

در ادامه با نبض دیجیتال همراه شوید.

 

برای چندین دهه ، دانشمندان متحیر بودند که چرا آنها نمی توانند همه مواد موجود در جهان را با تئوری های موجود حساب کنند. در تئوری ها تصور می شد که بیشتر جرم جهان از ماده تاریک و انرژی تاریک تشکیل شده است و فقط 5 درصد از این جرم که به نام ماده باریونیک شناخته می شود از ستاره ها ، سیارات و سیارک ها تشکیل می شود.

با این حال ، اندازه گیری های مستقیم، فقط حدود نیمی از ماده باریونیک مورد نظر را به خود اختصاص داده است.

یوانمینگ وانگ یک روش مبتکرانه برای ردیابی مواد گمشده شناخته نشده ایجاد کرده است. وی از تکنیک خود برای تعیین جریان ناشناخته گاز سرد در راه شیری استفاده کرده است. طول ابر مورد نظر حدود یک تریلیون کیلومتر و عرض آن 10 میلیارد کیلومتر است اما وزن آن فقط به اندازه جرم ماه است.

خانم وانگ گفت: ما شک داریم که بسیاری از مواد گمشده باریونیک به صورت ابرهای گازی سرد در کهکشان ها یا بین کهکشان ها باشند.

وی گفت: این گاز با استفاده از روشهای معمول قابل تشخیص نیست ، زیرا از خود نور مرئی ساطع نمی کند و برای تشخیص از طریق نجوم رادیویی بسیار سرد است.

خانم وانگ و همکارانش پنج منبع چشمک زن رادیویی را در یک خط عظیم ابری در آسمان پیدا کردند و پس از تجزیه و تحلیل متوجه شدند که نور آنها از همان گاز سرد عبور کرده است.

همانطور که نور مرئی ستاره ها هنگام عبور از جو زمین تحریف می شود و به صورت چشمک زن خود را نشان می دهد، وقتی امواج رادیویی از ماده عبور می کند، بر روشنایی آنها تأثیر می گذارد.

دکتر آرتم تونتسوف گفت: ما کاملاً مطمئن نیستیم که ساختار این ابر عجیب چگونه است، اما این می تواند یک ابر هیدروژنی باشد که توسط یک ستاره مجاور احاطه شده است.

هیدروژن در حدود منفی 260 درجه یخ می زند و نظریه پردازان پیشنهاد داده اند كه برخی از ماده های باریونیك موجود در جهان می توانند در این ابرهای هیدروژنی مبحوس شوند. در این شرایط تشخیص آنها تقریباً غیرممکن است.

داده ها برای یافتن ابر گازی با استفاده از رادیو تلسکوپ CSIRO در استرالیای غربی در حال انجام است.

دکتر کیت بنیستر ، مهندس اصلی تحقیقات در CSIRO ، گفت: این یک میدان دید گسترده ASKAP است که ده ها هزار کهکشان را در یک مشاهده نشان می دهد و به ما امکان اندازه گیری شکل ابر گاز را می دهد.

پروفسور مورفی گفت: این اولین بار است که چندین ماده در حال چرخش در پشت ابر گاز سرد شناسایی شوده است. در چند سال آینده ، ما می توانیم از روش های مشابه با ASKAP ، تعداد زیادی از این گازها را تشخیص دهیم.

کشف خانم وانگ یک قطعه از پازل ماده های باریونیک گمشده جهان را برای اخترشناسان روشن کرده است.

 

بیشتر بخوانید:

 

 

منبع: phys

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا