نجوم

راز نهفته ماده تاریک چیست؟ / آیا ماده پنهان جهان کشف شده است؟

فیزیکدانان فکر می کنند که حدود 40٪ ماده ای که ستارگان ، سیارات و کهکشان ها را تشکیل می دهند غیرقابل کشف باقی می ماند و به صورت یک گاز داغ در شبکه پیچیده کیهانی پنهان می شود. اما نتایج جدید پرده از راز ماده تاریک و پنهان کهکشان را بر میدارد.

در ادامه با نبض دیجیتال همراه شوید.

 

امروزه ممکن است دانشمندان در موسسه CNRS/Université Paris-Saclay برای اولین بار این ماده پنهان را از طریق تجزیه و تحلیل آماری و ابتکاری داده های 20 ساله کشف کرده باشند. یافته های آنها در 6 نوامبر سال 2020 در Astronomy & Astrophysics منتشر شد.

کهکشان ها به صورت شبکه پیچیده ای از گره های متصل شده توسط رشته ها در سراسر جهان توزیع می شوند که به نوبه خود توسط حفره ها از هم جدا می شوند و ما اینها را به عنوان شبکه کیهانی می شناسیم.

تصور می شود که رشته ها تقریباً همه مواد عادی جهان (اصطلاحاً باریونیک) را به شکل گازهای داغ منتشر شده در بر میگیرند. با این حال ، سیگنال های ساطع شده توسط این گاز منتشر بسیار ضعیف هستند به طوری که در واقعیت 40 تا 50٪ باریون ها قابل شناسایی نیستند.

اینها، باریونهای گمشده و پنهان شده در ساختار رشته ای شبکه کیهانی هستند که محققان در تلاش برای کشف آن در یک مطالعه جدید ، که توسط پروژه ERC ByoPiC تأمین مالی شده است هستند. آنها برای پیدا کردن باریون های گمشده از یک تجزیه و تحلیل آماری استفاده می کنند که برای اولین بار انتشار اشعه X از باریون های گرم رشته ها را نشان می دهد.

این تشخیص بر اساس سیگنال پرتوی ایکس انباشته شده ، در داده های گرفته شده از ROSAT2 ، از حدود 15000 رشته کیهانی شناسایی شده در مقیاس بزرگ در بررسی کهکشان SDSS3 است. این تیم با استفاده از ارتباط مکانی بین موقعیت رشته ها و تابش اشعه ایکس ، شواهدی از وجود گاز داغ در شبکه کیهانی را ارائه می دهند و برای اولین بار ، درجه حرارت آن را اندازه گیری می کنند.

این یافته ها، تجزیه و تحلیل های قبلی توسط همان تیم تحقیقاتی که مبتنی بر تشخیص غیر مستقیم گاز داغ در شبکه کیهانی از طریق تأثیر آن بر زمینه مایکروویو کیهانی است را تأیید می کند. این تحقیق، راه را برای مطالعات دقیق تر راز ماده تاریک با استفاده از داده های با کیفیت ، برای آزمایش تکامل گاز در ساختار رشته ای شبکه کیهانی را هموار می کند.

 

بیشتر بخوانید: 

 

منبع: phys

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا