نجومویژه

کشف کاملترین حلقه انیشتین در فضا توسط هابل

تلسکوپ فضایی هابل بار دیگر از یک حلقه انیشتین در فضا پرده برداشت. تصویر حلقه GAL-CLUS-022058s که توسط هابل گرفته شده به وضوح توانسته به نظریه نسبیت عام اعتبار دوباره ببخشد.

در ادامه با نبض دیجیتال همراه شوید.

 

پدیده حلقه انیشتین برای اولین بار توسط انیشتین در نظریه نسبیت عام مطرح شد. این پدیده وقتی روی می دهد که یک کهکشان عظیم یا خوشه‌ای از کهکشان‌ها، نور منتشرشده از یک کهکشان دورتر را خمیده کرده و تصویری بسیار بزرگنمایی‌شده را شکل می‌دهند یا به عبارت دیگر زمانی رخ میدهد که منبع، عدسی گرانشی و ناظر، هر سه در یک خط قرار بگیرند. به زبان ساده تر نور یک منبع دور توسط جاذبه یک منبع دیگر دچار خمیدگی می شود و ناظر آن را به صورت حلقه مشاهده می کند.

نخستین حلقه اینشتین کامل با همکاری اخترشناسان دانشگاه منچستر و تلسکوپ فضایی هابل ناسا در سال ۱۹۹۸ کشف شد و بی۱۹۳۸+۶۶۶ نام نهاده شد.

حال تلسکوپ ناسا کاملترین حلقه انیشتین که تا به حال دیده شده را به تصویر کشیده است. این اتفاق یک نمونه خارق العاده از یک پدیده واقعا عجیب و بسیار نادر است.

کشف کاملترین حلقه انیشتین در فضا توسط هابل GAL-CLUS-022058s

این حلقه در صورت فلکی نیمکره جنوبی Fornax (کوره) واقع شده است و بزرگترین و کاملترین حلقه های انیشتین است که تاکنون در جهان ما کشف شده است. این جرم توسط ستاره شناسانی که بر روی این حلقه انیشتین را مطالعه می کردند به نام GAL-CLUS-022058s یا نام نجومی “حلقه مذاب” نامیده شده است که این لقب اشاره به شکل ظاهری و صورت فلکی میزبان دارد. تصویر این حلقه در 14 دسامبر منتشر شده است.

اجرامی مانند اینها برای اختر شناسان بسیار مهم هستند و می تواند در مطالعه کهکشانهای بسیار کم نور و دور دست کمک زیادی کنند.

 

بیشتر بخوانید:

 

منبع: phys

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا