انرژی و محیط زیست

آنزیم های خاص دلیل تفاوت رنگ در قناری ها

تیمی از محققان وابسته به مؤسسات متعدد در پرتغال و ایالات متحده آمریکا از عوامل دخیل در تفاوت های رنگی مبتنی بر جنسیت قناری ها پرده برداشتند. آنها در مقاله خود که در ژورنال Science منتشر شده است دلیل تفاوت رنگ قناری ها بر اساس جنسیت را وجود آنزیم خاص در ژن آنها می دانند.

قبل از این تحقیق دانشمندان بر این باور بودند که عوامل ژنتیکی در تفاوت رنگ پوست پرندگان نر و ماده نقش مهمی دارند اما مکانیسم های ژنتیکی درگیر با آن را به خوبی درک نکرده بودند. در این مطالعه، محققان تصمیم گرفتند تا روند رشد قناری ها و همچنین مطالعه ژن های آنها را بیشتر مورد بررسی قرار دادند.

محققان قناری های سیسكین قرمز و قناری های معمولی را مورد مطالعه قرار دادند. از این رو سیسکین قرمز دارای دو رنگ هستند در حالی که قناریهای معمول یک رنگ دارند که فرزندان حاصل از جفت گیری این دو نوع قناری را قناری موزاییک می نامند.

آنزیم های خاص دلیل تفاوت رنگ در ژن قناری ها

این پرندگان برای درک بهتر ژن های موثر در تولید تفاوت رنگ پوستی به محققان کمک می کنند. محققان برای بالا بردن دقت در تحقیقات بارها و بارها موزائیک های پروش یافته را با قناری های متداول هم بستر کردند تا احتمال ژن را کاهش دهند.

محققان با مطالعه بیشتر الگوهای بیان کننده ژن درگیر در فرزندان قناریها، احتمالات خطا را کاهش دادند. این رویکرد به آنها این امکان را داد که لیست ژن ها مرتبط با قناری ها را محدود کنند و BCO2 تنها ژن باقی مانده برای توصیف رنگ قناری هاست که آنزیم β کاروتن اکسیژن 2 را تولید می کند و نقش مهمی در تجزیه رنگدانه β کاروتن قرمز مایل به نارنجی دارد.

محققان دریافتند که تفاوت بین موزائیک های مذکر و مونث، میزان آنزیم β کاروتن اکسیژن 2 تولید شده در سلول های آنهاست و چون رنگدانه های قرمز رنگ مایل به نارنجی β کاروتن در جنس مونث کمتر تولبد می شود موزائیک های مونث دارای پرهای کم رنگتر هستند.

محققان گمان می کنند که استروژن ممکن است نقش مهمی در بیان BCO2 داشته باشد و تفاوت های جنسیتی در رنگ آمیزی قناریها را توضیح می دهد.

 

منبع: phys

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا