پزشکی و سلامت

راه رفتن سریع در راهروهای باریک می تواند خطر شیوع ویروس کرونا را افزایش دهد

محققان برای پیش بینی دقیق جریان هوا و الگوهای پراکندگی مولکول های هوا در شرایط  کرونا (COVID-19)، از شبیه سازی های محاسباتی استفاده کرده اند. نتیجه این تحقیق نشان می دهد که شکل مکانی محیط (مانند راهرو های باریک) در چگونگی حرکت و شیوع ویروس کرونا بسیار موثر است.

در ادامه با نبض دیجیتال همراه شوید.

 

محققان مولکول های هوای اطراف افراد در حال حرکت را با استفاده از نرم افزار ها شبیه سازی کردند و متوجه شدند که خطر انتقال و شیوع بیماری کرونا در راهرو های باریک و طولانی بیشتر است.

در تحقیقات قبلی با همین روش، تأثیر اشیا، موانع، پنجره ها، تهویه مطبوع و توالت را در الگوی جریان هوا و انتشار ویروس را بررسی کرده است. شبیه سازی های قبلی معمولاً در یک فضای مسقف بزرگ انجام شده و تأثیر دیوارهای مجاور (مانند راهرو ها) در نظر گرفته نشده است.

اگر شخص در حال حرکت در یک راهرو سرفه کند ، نفس او باعث می شود تا مولکول های ویروس به اطراف و پشت بدنش پخش شود.

راه رفتن سریع در راهرو های باریک می تواند خطر شیوع ویروس کرونا را افزایش دهد

این شبیه سازی، پراکندگی و شیوع ویروس کرونا را در دو حالت توضیح می دهد. در حالت اول، مولکول های ویروس جدا شده از شخص متحرک پشت سر آن فرد شناور می شود و حباب شناوری از مولکول های ویروس را ایجاد می کند. در حالت دوم، ابر مولکول ویروس به پشت فرد متصل می شود و هنگام حرکت  در پشت سر او پراکنده و ادامه دار می شود.

این تحقیقات نشان می دهد که سرعت انتقال ویروس کرونا (COVID-19) در راهرو ها و فضاهای باریک بسیار بیشتر از مکان های باز و وسیع است، زیرا در هر دو حالت ابر ملکولی در فاصله کمی از سطح زمین معلق می ماند.

جزییات این مقاله در مجله Physics of Fluids منتشر شده است.

 

بیشتر بخوانید:

 

منبع: phys

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا