رژیم غذایی با قند بالا می تواند به میکروبیوم روده آسیب برساند و خطر IBD را افزایش دهد
طی یک مطالعه جدید نشان داده شد رژیم غذایی حاوی مقدار زیادی قند ممکن است در بروز بیماری التهابی روده (IBD) نقش داشته باشد. این مطالعه نشان داد موش هایی که از گلوکز بالا تغذیه می کنند تغییرات میکروبیوم روده را داشته که به التهاب کمک می کند و در نهایت منجر به ایجاد کولیت می شود.
در ادامه با نبض دیجیتال همراه باشید
به طور کلی تصور می شود که ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی در بروز IBD نقش دارند. دانشمندان به طور گسترده در حال بررسی نقش میکروبیوم روده در تولید التهاب موضعی روده و سیستماتیک هستند. و رژیم غذایی یکی از عوامل کلیدی است که برخی محققان گمان می کنند می تواند کل این روند را آغاز کند.
مطالعه جدید به طور خاص تأثیر قند بر میکروبیوم روده و التهاب روده را بررسی کرد. گروه های موش را با محلول های آب با غلظت 10 درصد ساکارز ، فروکتوز یا گلوکز تغذیه کردند. بعد از هفت روز در هر رژیم غذایی متفاوت ، میکروبیوم های حیوانات به منظور تعیین تغییرات حاد از نظر ژنتیکی تعیین توالی شدند.
هر نوع قند در رژیم غذایی به طور قابل توجهی جمعیت میکروبی روده حیوانات را تغییر می دهد. اما مشخص شد که گلوکز مهمترین اختلال را ایجاد می کند. آزمایش های مهندسی شده مشابه در حیوانات برای ایجاد کولیت پس از رژیم غذایی با گلوکز بالا ، افزایش قابل توجهی در شدت علائم را نشان داد.
با بزرگنمایی آنچه در روده حیوانات اتفاق می افتد ، افزایش جمعیت باکتری های شناخته شده در تولید آنزیم هایی وجود دارد که می توانند لایه مخاط را محافظت کنند و از پوشش روده بزرگ محافظت کنند.
محققان در این مطالعه توضیح دادند: “لایه مخاط از بافت مخاط روده در برابر نفوذ میکروبیوتای روده محافظت می کند.” “فراوانی بیشتر باکتریهای تجزیه کننده مخاط ، از جمله Akkermansia muciniphila و Bacteroides fragilis ، در موشهای تحت درمان با گلوکز خطر بالقوه ای برای سد مخاط روده است.”
تحقیقات قبلی نشان داده است که التهاب روده می تواند زمانی ایجاد شود که باکتری ها و سموم دیگر سد روده بزرگ را بشکنند. با تایید بیشتر این مکانیسم ، آزمایش های پیوند مدفوع بین موش های سالم و موش های دارای رژیم غذایی با قند بالا تأیید کرد که تغییرات میکروبیوم اساساً بر شدت IBD تأثیر می گذارد.
نتایج تحقیقات
محققان در این مطالعه نوشتند: “تشدید کولیت ناشی از قند ، هنگامی که موش ها با آنتی بیوتیک تحت درمان قرار گرفتند و یا در یک محیط عاری از میکروب نگهداری شدند ، مشاهده نشد ، که نشان می دهد میکروبیوتای تغییر یافته نقش مهمی در پاتوژنز کولیت ناشی از قند دارد. “علاوه بر این ، موشهای بدون میکروب که با موشهای تحت درمان با قند با میکروبیوته کلونیزه شدند ، حساسیت به کولیت را نشان دادند.”
فرضیه محققان این است که رژیم های غذایی با قند بالا در انسان می تواند یکی از عوامل اصلی افزایش سریع شیوع IBD در کشورهای غربی طی چند دهه گذشته باشد. به عنوان مثال ، سطح گلوکز در شربت ذرت با فروکتوز بالا ، به عنوان یک عامل خطر بالقوه برای ایجاد اشکال رایج IBD از جمله کولیت و بیماری کرون پیشنهاد می شود.
منبع » newatlas
بیشتر بخوانید:
- معرفی بهترین دستگاه اندازه گیری قند خون و گلوکز در افراد دیابتی نوع1و2
- شاخص سلامت میکروبیوم روده ، نشانگر سلامت یا بیماری فرد
- افراد مبتلا به کلسترول بالا باید کربوهیدرات ها را حذف کنند نه چربی اشباع شده
- علائم رایج سرطان روده بزرگ یا همان سرطان رکتوم چیست؟
- سیستم کنترل از راه دور دیابت، با الکترومغناطیس قند خون را کنترل می کند